![Lentil, Cauliflower and Kale Salad Lentil, Cauliflower and Kale Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B1AF2F6-D812-41C4-ACBE-0437FED7FDD4/Derivates/B58C3271-3E17-41CC-A5BA-974369FB5F24.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 oz cauliflower, cut into florets (approx. 6 florets)
- 2 tbsp olive oil
- 5 oz lacinato kale, cut into pieces (2 in.), stems removed (approx. 1 bunch)
- 3 garlic cloves
- 16 oz Roma tomatoes, halved
- 1 tbsp balsamic vinegar, plus extra to garnish
- 1 oz olive oil, plus extra to garnish
- ½ oz fresh basil leaves
- 1 tsp salt, to taste
- 24 oz water
- 4 oz black lentils
- 3 oz feta cheese, drained and crumbled
- freshly ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 952.4 kJ / 227.6 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 551.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35 min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min
Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds
40 Min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 Min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Southwest Quinoa
40 Min