Lentil, Cauliflower and Kale Salad

Lentil, Cauliflower and Kale Salad

4.7 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • cauliflower cut into florets (approx. 6 florets)
    10 oz
  • olive oil
    2 tbsp
  • lacinato kale cut into pieces (2 in.), stems removed (approx. 1 bunch)
    5 oz
  • garlic cloves
    3
  • Roma tomatoes halved
    16 oz
  • balsamic vinegar plus extra to garnish
    1 tbsp
  • olive oil plus extra to garnish
    1 oz
  • fresh basil leaves
    ½ oz
  • salt to taste
    1 tsp
  • water
    24 oz
  • black lentils
    4 oz
  • feta cheese drained and crumbled
    3 oz
  • freshly ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 227.6 kcal / 952.4 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 551.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...