Soupe de petit épeautre aux légumes et saucisse de morteau

Soupe de petit épeautre aux légumes et saucisse de morteau

4.5 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de petit épeautre
  • eau (2 fois le volume du petit épeautre dans la casserole) et 1000 g pour le bouillon
  • sel
  • 150 g d'oignons coupés en quatre
  • 130 g de poireau en rondelles
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 250 g de carottes coupées en rondelles
  • 75 g de céleri branche coupé en tronçons (feuilles ciselées et réservées)
  • poivre moulu
  • 1 saucisse de Morteau cuite (env. 500 g)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 723 kcal / 3001 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...