Salade de lentilles, raisin, potimarron et chèvre

Salade de lentilles, raisin, potimarron et chèvre

4.3 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de lentilles vertes du Puy, sèches
  • 700 g d'eau
  • 200 g de potimarron en dés de 2 cm de côté
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselé
  • 4 c. à soupe d'huile de colza
  • 1 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
  • 2 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 100 g de pousses d'épinards
  • 100 g de raisin blanc Italia, coupés en deux
  • 1 fromage de chèvre bien sec, en copeaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 1527 kJ / 307 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...