
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 100 g de riz noir sauvage
La béchamel
- 30 g de beurre en dés
- 25 g de farine de blé
- 200 g de lait d'avoine
- 200 g de crème de soja
- du sel
- du poivre moulu
Les légumes
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 3 branches de céleri coupées en rondelles
- 230 g de carottes détaillées en cubes
- 75 g de patates douces détaillées en cubes
- 1 cube de bouillon de légumes
- 3 branches de thym frais effeuillées
- 750 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 125 g de fleurettes de brocoli
- 100 g de champignons de Paris frais coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 280 kcal / 1173 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g