Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 30 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 120 g de lait
- 30 g de beurre doux
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 jaune d'œuf
- 300 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel marin
La garniture
-
50
g de cerneaux de noix
lub 50 g de fruits confits variés, en petits morceaux - 50 g beurre doux et mou
- 60 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
Le glaçage
- 20 g de blanc d'œuf légèrement battu
- 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1398 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6.15 g
- Węglowodany
- 45.38 g
- Tłuszcz
- 14.25 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Streusel
2h
Kouglof
3h 20 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1u. 55min
Minipanettoni
2j 30 menit
Brioche tressée à la cannelle
3h
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min
Linzer torte
2h
Le pain bénit
2j 30 menit
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min
Kougelhopf
2hod. 55min
Bretzel
1h 10min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h