Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 150 g de noisettes émondées
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 20 g d'huile de noisette
- 300 g de chocolat au lait en carrés
- 150 g de chocolat noir en carrés
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 601 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2u.
Dacquoise
40min
Opéra
24u.
Sapin en riz soufflé, canneberges et pistaches
1h 30 min
Nougat de Montélimar
3h 30min
Paris-brest en bouchée
2sa 35 dk
Guimauves à la fraise
3 Std. 35 Min
Barres chocolat-caramel
1h 30 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Palets bretons
2u.
Petits oursons guimauve-chocolat
4h