Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 150 g de noisettes émondées
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 20 g d'huile de noisette
- 300 g de chocolat au lait en carrés
- 150 g de chocolat noir en carrés
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 601 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Décors en pâte d'amande
35min
Praliné
30min
Massepain parfumé
15 Min
Barres chocolat-caramel
1 godz. 30 min
Biscuits au café
1 godz.
Dacquoise
40min
Palets bretons
2 godz.
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Praliné maison rapide
1 godz.
Langues de chat à la vanille
15 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h
Sablés bretons
50min