Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de potimarron, coupé en dés
- 900 g de bouillon de volaille
- 1 pincée de curry en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 150 g de vin blanc
- 50 g de beurre, coupé en dés
- 90 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2342 kJ / 560 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30 Min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 Min
Risotto de potiron au lait de coco
40 Min
Quinotto de potimarron et graines de courge
35 Min
Risotto à la betterave
30 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
Risotto à la patate douce et aux châtaignes
35 Min
Risotto au potiron
35 Min
Risotto au chou-fleur
45 Min