Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g de farine de blé, et 20 g pour étaler la pâte
- 2 pincées de sel
- 185 g de beurre, coupé en dés
- 75 g de sucre en poudre
- 60 g d'eau
- 1 petit œuf
La garniture
- 1000 g de reines-claudes, non dénoyautées
- 1 - 2 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Crumble de figues à la noisette
45min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Clafoutis aux prunes
1 godz. 15 min
Crumble aux poires, coings et noisettes
1 godz. 30 min
Œufs au lait
50min
Œufs au lait au caramel
55 min
Cobbler aux pommes
1 godz. 40 min
Crumble aux prunes
40min