Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le plat à gratin
- 120 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait entier
- 2 cm de gingembre frais, pelé et râpé
- 4 pêches, coupées en lamelles d'1 cm d'épaisseur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1319 kJ / 316 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 godz. 5 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min