Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marquise
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 80 g de sucre glace
- 200 g de beurre, en morceaux
La crème anglaise
- 250 g de lait
- 1 fève tonka, râpée
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3036 kJ / 731 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12 Std.
Tarte abricot-pistache
1 godz. 15 min
Financier aux pommes façon tatin
55 min
Crème anglaise
10 min
Crème catalane
4h 25min
Terrine aux deux poissons
1 godz.
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8u.
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Crème caramel et vanille
8u.
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min