Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marquise
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 80 g de sucre glace
- 200 g de beurre, en morceaux
La crème anglaise
- 250 g de lait
- 1 fève tonka, râpée
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3036 kJ / 731 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Crème caramel et vanille
8h
Crème express chocolat-vanille
20min
Rochers feuilletés au praliné
1 godz. 5 min
Croustillant poire-chocolat
1 Std. 10 Min
Cannelés au thon
40min
Marquise au chocolat
2h 25min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Crème anglaise
10 Min
Crème brûlée à la vanille
3 Std. 45 Min
Petits pots de crème à la vanille
1h 35min
Flan pâtissier feuilleté
7hod. 40min