Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 140 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 260 g de farine
- 60 g de graines de pavot
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 100 g de noisettes
- 70 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 30 g de miel
- 30 g de farine
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de beurre, pour le moule
- 500 g de prunes
- 1 c. à soupe rase de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2552 kJ / 612 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte aux abricots façon crumble
3 Std. 20 Min
Pâté aux prunes
1h
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Tarte aux mirabelles
50min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min
Clafoutis aux abricots
55min