Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 250 g de ricotta
- 50 g de lait écrémé
- 20 g de fécule de maïs
- 50 g de sirop d'agave
- 20 g de beurre, pour le plat
- 2 poires, en lamelles
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 315 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux pommes et lait de noisette
40 Min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 Min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Tarte aux abricots et aux amandes
1 Std. 35 Min
Flan aux pommes
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis aux pommes et amandes
1h
Clafoutis léger aux pommes
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min
Far aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min