Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 250 g de ricotta
- 50 g de lait écrémé
- 20 g de fécule de maïs
- 50 g de sirop d'agave
- 20 g de beurre, pour le plat
- 2 poires, en lamelles
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 315 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1sa
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40 dk
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3h 35min
Crumble Fraises et amandes
35 dk
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 dk
Flan pomme-coco
55 dk
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 dk
Clafoutis léger aux pommes
50 dk
Flan aux pommes
50 dk
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 dk
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 dk