Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 15 g de beurre
- 150 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g d'eau
- ½ c. à café de fumet de poisson déshydraté
- 60 g d'oseille, dénervée
- 15 g de jus de citron fraîchement pressé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 2990 kJ / 724 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 41 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 449 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilleté de saint-jacques au chou vert
1h 25min
Sauce blanche
10 min
Sauce à l'oseille
25 min
Fondue de poireaux, moules et coques
1h
Court-bouillon
25 min
Fumet de poisson
2 Std. 10 Min
Sauce dieppoise
35min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1h 50 min
Sauce Messine
10 min
Raie aux câpres
45 min
Cassolette de poissons
1h
Terrine de poisson
1h