Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 15 g de beurre
- 150 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g d'eau
- ½ c. à café de fumet de poisson déshydraté
- 60 g d'oseille, dénervée
- 15 g de jus de citron fraîchement pressé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 2990 kJ / 724 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 41 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 449 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palourdes et amandes farcies
40min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce à l'oseille
25 phút
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Matelote de poisson au Riesling
13h
Sauce Messine
10min
Cassolettes de saint-jacques
30min
Sauce bordelaise
45 min
Sauce gribiche
15min
Terrine aux deux poissons
1h