Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 2 œufs
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes non pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 457.5 kJ / 107.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amaretti
25min
Fiadone Corse
50min
Cookies allégés au chocolat
30min
Hornazo
2h 15min
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5h
Panisses marseillaises
3h
Oreillettes
3u. 40min
Biscuits doigts de sorcière
2u.
Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 25 Min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30min
Navettes au zeste d'orange
1h 35min