Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 2 œufs
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes non pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 457.5 kJ / 107.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Fougasse aux olives
2hod. 50min
Pissaladière
3h
Cornes de gazelle à la rose
45 min
Focaccia aux olives
2 godz.
Navettes au zeste d'orange
1h 35min
Navettes salées au thym
35min
Briochettes aux pralines
3 Std. 50 Min
Pissaladière classique
2 godz.
Oreillettes
3h 40 min
Amaretti
25min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25 min