Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 120 g de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace maison
L'ananas
- 350 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 30 g de rhum
- 500 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3018 kJ / 720.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Macarons chocolat-caramel
2sa 30 dk
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Crème d'amande
10 Min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Minipavlovas
3h 45min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4sa
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
1h 15min
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2h
Pavlova aux fruits rouges
4sa