Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 120 g de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace maison
L'ananas
- 350 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 30 g de rhum
- 500 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3018 kJ / 720.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2 godz.
Minipavlovas
3 godz. 45 min
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5 Std. 30 Min
Saint-honoré au citron
2h 25min
Tarte aux fruits de la Passion
2 godz.
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Crème brûlée à la Passion
3 godz. 45 min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Pavlova aux fruits rouges
4h