Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre doux et mou, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 40 g de lait
- 1 pincée de sel
- 2 traits d'arôme de citron
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 20 g de flocons d'avoine
- 150 g de raisins, coupés en deux
- 1 c. à soupe de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake macadamia-noisette
45 min
Cake aux pêches caramélisées
1h 25 min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45 min
Petits gâteaux au gingembre
35 min
Cake à la noix de coco
55 min
Cake à la noix de coco
1h 15 min
Gâteau aux pêches
55 min
Cake à l'abricot
50 min
Muffins pomme-raisin
35 min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min