Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 œuf
- 100 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 25 g d'huile d'olive
- 250 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 3 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17óra
Brioche des rois
6h 35min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Pissaladière
2h 10min
Canistrelli
1 Std.
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Pompes à l'huile
3 Std.
Navettes
2h
Mouna brioche de Pâques
8u. 55min
Oreillettes
3 godz. 40 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h