Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di pomodori datterino a metà
- 250 g di pasta secca corta tipo tubettini
- 100 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di mozzarella di bufala, scolata dal siero e a pezzi
- 100 g di scamorza a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2186.1 kJ / 522.5 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 576.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta fredda alla caprese
40min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Pasta caprese
20min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4 Std.
Vermicelli di scammaro
30min
Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo
1h 10min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30min
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Rigatoni alla toranese
20min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Pasta feta e pomodorini
30min