Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di radice fresca di zenzero pelata, a pezzi
- 10 g di erba cipollina fresca spezzettata
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pesce spada a dadini (1 cm)
- 600 g di acqua
- 320 g di pasta tipo penne
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1h
Tagliolini al sugo di spada
30min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Pennette con spada e melanzane
50min
Fusilli al pesce spada e mandorle
30min