Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliolini
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 uova (circa 60 g l'una)
- 70 g di acqua
- 400 g di farina di grano duro + q.b.
Sugo al prosciutto
- 12 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 peperoncino rosso piccante
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di prosciutto crudo a listarelle (altezza 5 mm)
Terminare la preparazione
- 80 g di burro morbido a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2581 kJ / 617 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20 min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Bucatini all'amatriciana
45min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Sugo alla puttanesca
45min
Rigatoni affumicati
25min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min