Tagliolini alla molisana

Tagliolini alla molisana

4.4 20 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Tagliolini
  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 3 uova (circa 60 g l'una)
  • 70 g di acqua
  • 400 g di farina di grano duro + q.b.
Sugo al prosciutto
  • 12 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 100 g di cipolla bianca a pezzi
  • 1 spicchio di aglio a metà
  • 1 peperoncino rosso piccante
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di prosciutto crudo a listarelle (altezza 5 mm)
Terminare la preparazione
  • 80 g di burro morbido a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 617 kcal / 2581 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...