Mezze maniche con tonno rosso e finocchi al profumo di arancia

Mezze maniche con tonno rosso e finocchi al profumo di arancia

3.9 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 arance preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 250 g di finocchi a julienne
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • 1 scalogno a metà
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 350 g di tonno fresco a tocchetti (2 cm)
  • 50 g di vino bianco
  • 650 g di acqua
  • 320 g di pasta secca tipo mezze maniche
  • 100 g di olive taggiasche denocciolate
  • finocchietto selvatico q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 776 kcal / 3247 kJ
Białko 29.3 g
Tłuszcz 44.4 g
Węglowodany 64.9 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...