![Vermicelli di scammaro Vermicelli di scammaro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3154680a-9bb9-49e3-9eda-6f374c32719b/Derivates/9fc17702-d82a-4ba9-b4a5-78ab07e50c1a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 20 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 20 g di olive denocciolate, preferibilmente di Gaeta
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 10 g di pinoli sgusciati
- 200 g di pasta secca tipo vermicelli
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3602.4 kJ / 861 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 91.7 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1436.5 mg
Alternatywne przepisy
Lasagnetta fredda con melanzane e burrata
40p
Crostini di pane con tapenade
25 Min
Farfalle asparagi e bottarga
35 Min
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1 Std. 40 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40p
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Vermicelli aglio e olio
25 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20p
Pasta al pomodoro e peperoni
30min