Vermicelli di scammaro
TM5 TM31 TM6

Vermicelli di scammaro

4.8 (70 ocen)

Składniki

  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 15 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
  • 20 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
  • 20 g di olive denocciolate, preferibilmente di Gaeta
  • 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
  • 10 g di pinoli sgusciati
  • 200 g di pasta secca tipo vermicelli
  • 20 g di pangrattato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3602.4 kJ / 861 kcal
Białko
24.3 g
Węglowodany
91.7 g
Tłuszcz
44.6 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
4.7 g
Sód
1436.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy