Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 20 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 20 g di olive denocciolate, preferibilmente di Gaeta
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 10 g di pinoli sgusciati
- 200 g di pasta secca tipo vermicelli
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3602.4 kJ / 861 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 91.7 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1436.5 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Penne alla puttanesca
35 dk
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Tubettini alla maiorese
55min
Tagliolini alla molisana
1sa 30 dk
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 dk
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Sugo alla puttanesca
45 dk
Maltagliati pomodori e mandorle
45 dk
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min