Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino semi stagionato, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di lonza di maiale a fettine
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 60 g di pancetta affumicata a fette
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 500 g di pomodori pelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1 godz.
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1 godz.
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 min
Straccetti di vitello al Marsala
30 min
Piccoli polpettoni in crosta
1sa 10 dk
Involtini di vitello
35 min
Saltimbocca alla romana
25 min
Filetto di maiale all’uva
1 Std. 15 Min
Involtini al pomodoro
55 min
Salsiccia e cardoncelli
55 min
Uova alla greca
40min
Stufato di pollo e basilico
35 min