![Uova al funghetto Uova al funghetto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54157223-bf2e-4781-a22a-5f50c0fa96d4/Derivates/32862818-f62b-494a-ba80-de58c3a20141.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 4 uova
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di funghi porcini freschi a fette
- 200 g di pomodori maturi pelati, a tocchetti
- sale q.b.
- pepe q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 696.5 kJ / 166.5 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova alla piemontese
45min
Spinaci filanti
40min
Involtini di carne al Varoma
40min
Scaloppine ai funghi
40min
Sformatini di uova e funghi
40min
Petto di pollo e zucchine
50min
Contorno di funghi cremosi
35min
Uova strapazzate ai funghi e guanciale
30 min
Salsiccia e cardoncelli
55min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55min
Vitello alla pizzaiola
35min
Melanzane alla pizzaiola
1 godz. 10 min