Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 6 fette di filetto di maiale (circa 320 g)
-
6
fette di prosciutto cotto
lub 6 fette di pancetta -
80
g di Marsala
lub 80 g di vino dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 846.3 kJ / 202.2 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 458 mg
Alternatywne przepisy
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Scaloppine ai funghi
40 Min
Pollo con salsa ai peperoni
55 Min
Spezzatino di tacchino, patate e piselli
1 Std. 30 Min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 Min
Medaglioni di carne con patate
45 Min
Arrosto di vitello arrotolato
2 godz.
Rotoli di tacchino al Gorgonzola
1 Std. 5 Min
Scaloppine di vitello al limone
25 min
Rollè di tacchino e spinacini
1 godz. 20 min
Bocconcini di tacchino in salsa di funghi
40 Min
Polpette di carne, funghi e carciofi
55 Min