Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm circa)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di cipolla a pezzi (3-4 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di pancetta di maiale
- 1 peperoncino senza semi
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 300 g di fagioli borlotti lessati
- 400 g di pasta mista napoletana
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2201 kJ / 526 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 87.2 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 分钟
Pasta e piselli
35min
Pasta patate e speck
40min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta e fagioli
50 分钟
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Pasta e fagioli cannellini
40min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Pasta patate e provola
55min
Pasta e patate con provola
1h
Pasta e fagioli
40min
Lagane e ceci in purea
1 godz. 20 min