
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 poireau de belle taille
- 1000 g d'eau
-
130
g d'oignons nouveaux sans la partie verte
lub 130 g de cive - 2 c. à soupe bombées de menthe fraîche finement ciselée
- 120 g de feta coupée en dés
- 150 g de faisselle
- 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincée de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 25 g de beurre
- 150 g de farine de maïs (polenta)
- 10 g d'huile d'olive pour le moule
- 30 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 498 kcal / 2043 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 2 g