Terrine fromagère de polenta au poireau

Terrine fromagère de polenta au poireau

3.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 parts

Składniki

  • 1 poireau de belle taille
  • 1000 g d'eau
  • 130 g d'oignons nouveaux sans la partie verte
    130 g de cive
  • 2 c. à soupe bombées de menthe fraîche finement ciselée
  • 120 g de feta coupée en dés
  • 150 g de faisselle
  • 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincée de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 25 g de beurre
  • 150 g de farine de maïs (polenta)
  • 10 g d'huile d'olive pour le moule
  • 30 g de parmesan râpé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 14 g
Kalorie 2043 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...