Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'olives noires, dénoyautées
- 150 g de tomates cerise
- 50 g d'olives vertes dénoyautées
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, ciselée
- 30 g de lait
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 g d'agar-agar (2 sachets)
- 300 g de fromage de chèvre en bûche, coupé en morceaux
- 250 g de ricotta
- 15 g d'huile d'olive
- le jus d'1/2 citron jaune
- 4 tranches de pain de seigle
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1169 kJ / 280 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de légumes et mozzarella
2 godz.
Crumble de tomates
50min
Terrine fromagère de polenta au poireau
5 Std. 30 Min
Terrine de poulet au basilic
4h 10min
Concombre tzatziki
5 min
Choux au tarama
1h 45min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35min
Flan express au roquefort
30min
Terrine de feta au basilic
3 Std.
Gaspacho de tomate
20min
Cheesecake tomate-chèvre
4 Std. 30 Min
Crumble de tomates, poivrons et olives
45min