Terrine de chèvre aux olives

Terrine de chèvre aux olives

3.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 parts

Składniki

  • 50 g d'olives noires dénoyautées
  • 150 g de tomates cerise
  • 50 g d'olives vertes dénoyautées
  • 1 bouquet de ciboulette fraîche ciselée
  • 30 g de lait
  • 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 4 g d'agar-agar (2 sachets)
  • 300 g de fromage de chèvre en bûche, coupé en morceaux
  • 250 g de ricotta
  • 15 g d'huile d'olive
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 4 tranches de pain de seigle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 14 g
Kalorie 1169 kJ / 280 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...