Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boulettes
- 60 g de graines de lin
- 80 g de pain, de la veille
- 10 g de persil frais
- 35 g d'huile d'olive
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignons rouges
- 680 g d'aubergine, en petits morceaux
- 1 c. à café de sel
- 80 g de flocons d'avoine
Sauce
- 500 g de tomates en dés, en boîte
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée poivre moulu
- 2 c. à café d'origan séché
- 100 g d'eau
- 35 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, en morceaux
- 2 gousses d'ail
- du persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili non Carne
1 Std.
Curry de légumes indien
50min
'Mac & Cheese' au butternut
45min
Meal Prep - Epinards | Pull-apart bread aux épinards et skyr, smoothie aux fruits et mini cheesecakes en bocaux
Brak ocen
Falafel et houmous de betterave rouge
20 Min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Moussaka de lentilles
2 Std. 20 Min
Pain de lentilles
1 Std. 55 Min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1 Std.
Risotto aux noix et tomates au four
40min
Pâtes en sauce épicée aux carottes et aux noix de cajou
20 Min
Tofu en ragoût
30min