Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boulettes
- 60 g de graines de lin
- 80 g de pain, de la veille
- 10 g de persil frais
- 35 g d'huile d'olive
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignons rouges
- 680 g d'aubergine, en petits morceaux
- 1 c. à café de sel
- 80 g de flocons d'avoine
Sauce
- 500 g de tomates en dés, en boîte
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée poivre moulu
- 2 c. à café d'origan séché
- 100 g d'eau
- 35 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, en morceaux
- 2 gousses d'ail
- du persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel et houmous de betterave rouge
20 Min
Médaillon végétarien
1h 10min
'Mac & Cheese' au butternut
45min
Galette de pommes de terre et d'amandes aux haricots et à la sauce tomate
50 Min
Moussaka de lentilles
2 godz. 20 min
Burger de saumon au citron et aux épices, accompagné de courgettes au parmesan
30 Min
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Lasagne de chou-fleur et épinards
1 Std. 45 Min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Risotto aux noix et tomates au four
40min
Focaccia aux oignons
2h
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1h