Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 brins de persil plat frais, les feuilles uniquement
- 2 gousses d'ail
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 50 g de flocons d'avoine
- 265 g d'haricots rouges en boîte, égouttés (poids une fois égoutté)
- ½ - 1 c. à café de pâte de piment frais
- 2 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel fin
- ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- de l'huile, pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 755 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Falafel et houmous de betterave rouge
20min
Boulettes à l'aubergine
1 godz.
Légumes en Wellington
2 Std. 10 Min
Médaillon végétarien
1sa 10 dk
Pain de lentilles
1sa 55 dk
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1 godz.
Chili non Carne
1 godz.
Lasagne de chou-fleur et épinards
1sa 45 dk
Barres d'avoine végétariennes au fromage
45min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1 godz.
Muesli croustillant
2 godz.
Tofu en ragoût
30min