Moussaka de lentilles

Moussaka de lentilles

4.7 68 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de lentilles rouges
  • 500 g d'eau
  • 120 g de parmesan en morceaux
  • 400 g d'aubergines
  • 50 g d'huile d'olive
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 1 poivron vert ou rouge, en morceaux (env. 150 g)
  • 400 g de tomates en boîte avec le jus
  • 120 g de vin rouge
  • 1 c. à soupe d'origan séché
  • 1 c. à café de gingembre moulu
  • 1 - 2 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • 40 g de beurre et plus pour graisser le moule
  • 500 g de lait
  • 40 g de farine blanche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1917 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...