Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 1 pâte feuilletée, pré-étalée
- 1 c. à soupe de sucre glace
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 250 g de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2383 kJ / 571 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Charlotte aux fraises
3h 35min
Minitartes fines nectarine-pistache
1h 25min
Eclairs aux fruits rouges
12h
Minipavlovas
3h 45 min
Mousse fruits de la Passion
2 godz. 30 min
Tartelette vanille-framboise
1h 25min
Petites mousses Passion
3h 20 min
Eton mess à la mangue et au citron vert
15min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40min
Cupcakes pommes et caramel
40min
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
1 godz. 15 min