
Urządzenia i Akcesoria
Ramen z klopsikami z indyka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Klopsiki z indyka
-
ząbek czosnku1
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 6 gałązek
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki250 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Bulion
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia dolnej części przystawki Varoma
-
schabu wieprzowego z kością, pokrojonego na kawałki250 g
-
noga z kurczaka, ze skórą i kością (ok. 200-220 g), podzielona na 2 części (udko i podudzie)1
-
grzybów shiitake, suszonych5 - 6
-
wodorostów kombu20 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki20 - 25 g
-
płatków bonito, suszonych2 łyżki
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody1500 - 1700 g
-
sosu rybnego1 - 2 łyżki
-
sosu sojowego2 łyżki
-
groszku cukrowego40 - 60 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 4-5 mm paski80 - 100 g
Dodatki
-
azjatycki cienki makaron np. makaron Ramen, ugotowany, do podania
-
jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół (patrz wskazówka)3
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 1-2 mm plastry1
-
cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana
-
ziaren sezamu, białego3 - 4 łyżeczki
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych (opcjonalnie)3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1474 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
41.2 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min