Wersje kompatybilne
Flan de ricotta aux pousses d'épinards et pistaches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 15 g d'huile d'olive
- 130 g de pousses d'épinards frais
- 180 g de ricotta
- 1 œuf
- 60 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 255 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquettes de chou-fleur au parmesan
55 dk
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 dk
Gratiné de cannelloni au vert
1 godz. 45 min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 dk
Croustillants aux épinards et roquefort
25 min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35 dk
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 dk
Petit flan au roquefort et brocoli
40 dk
Clafoutis aux épinards, saumon et feta
55 dk
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 dk
Muffins au comté et épinards
1sa