Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre
- 350 g de pousses d'épinards frais
- du sel
- du poivre moulu
- 370 g de lait
- 120 g de farine de blé, et 1 c. à soupe pour le moule
- 3 œufs
- 160 g de fromage frais, à l'ail et aux fines herbes
- 50 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1521 kJ / 365 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Cake épinard-ricotta
55min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Tarte aux blettes et ricotta
1h 40min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Tarte asperge-ricotta
1h 25min
Tarte de Savoie au chou
1h 30min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50min
Clafoutis aux épinards, saumon et feta
55min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1 godz. 15 min
Lasagne aux épinards et à la ricotta
1 godz. 15 min
Petite courge au crottin de Chavignol
1h 45min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min