Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 courges d'hiver individuelles
- 225 g de blancs de poireau (3-4 blancs de poireau), coupés en tronçons
- 15 g de beurre
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 crottins de Chavignol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2363 kJ / 567.5 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 23.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux tomates cerise et au chèvre
1 Std.
Tarte fine aux asperges et à la ricotta
1 Std. 20 Min
Quiche ricotta et pois gourmands à l'orange
1 Std. 30 Min
Tarte au chou romanesco et roquefort
1h 15min
Tatin d'endives
1 Std. 20 Min
Tartines au potimarron et fromage à raclette
35 Min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 min
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 Min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40 Min
Courge spaghetti sauce chorizo
1 Std. 20 Min
Courges butternut rôties, quinoa et fromage de chèvre
1h 25min