Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du sel
- du poivre moulu
- 4 filets de lieu noir (180 g env./filet) avec leur peau écaillée
- 150 g d'oignons, coupés en morceaux
- 25 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de curcuma en poudre
- 300 g d'eau
- 15 g de fumet de poisson déshydraté
- 400 g de pois chiches en conserve cuits, égouttés et rincés sous l'eau froide
- 2 brins de coriandre fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 363 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thon basquaise
30 Min
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40min
Cari poisson
35 Min
Mijoté de thon aux pommes de terre
55 Min
Brandade de cabillaud et poireau
40min
Thon encebollado
1h 15min
Eglefin à la mexicaine
40min
Curry de poisson
45min
Mars - Tajine de carottes et pois chiches
45min
Curry de crevettes aux poireaux et carottes
40min
Papillote de truite aux pommes et curry
30 Min
Tajine de lieu et de courgettes aux épices
50 Min