Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au caramel au beurre salé
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de lait
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 100 g de caramel au beurre salé
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
Le craquelin
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 70 g de beurre doux
- 100 g de cassonade
- 1 c. à soupe d'eau
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2746 kJ / 657 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2hod.
Petits choux tonka et craquelins vanille
1hod. 25min
Dacquoise
40min
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Crème pâtissière
15min
Paris-brest en bouchée
2u. 35min
Dacquoise aux framboises
2hod.
Crème d'amande
10min
Dacquoise praliné-chocolat
50 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1hod. 40min
Crème diplomate aux fruits
1 Std.
Chouquettes
1 Std.