Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache saveur mojito
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 3 citrons verts non traités (zeste de 2 citrons et jus des 3 citrons)
- 55 g de sucre en poudre
- 6 brins de menthe fraîche, équeutés
- 2 œufs
- 3 c. à soupe de rhum blanc
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
Les macarons
- 150 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire vert
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 467.4 kJ / 111.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Macarons glacés mangue-orange
6 godz. 5 min
Macarons aux fruits de la Passion
25 Std. 45 Min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Macarons au citron
12 godz.
Macarons au café
24h
Macarons au chocolat
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min