Rosenkohl-One-Pot-Pasta

Rosenkohl-One-Pot-Pasta

4.3 420 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Öl
    15 g
  • Zwiebeln in Spalten
    50 g
  • Rosenkohl halbiert (siehe Tipp)
    300 g
  • Katenschinkenwürfel
    100 g
  • Wasser
    900 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 geh. TL
  • Muskat
    1 Msp.
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Penne Rigate (z. B. von Barilla)
    350 g
  • Frischkäse
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1836 mg
Białko 33 g
Kalorie 2951 kJ / 705 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...