
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Blumenkohl-Salat mit Schinken
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Kartoffeln, festkochend in Stücken (3 cm)600 g
-
Blumenkohlröschen (2-3 cm)600 g
-
Erbsen, TK200 g
-
Parmesan in Stücken50 g
-
Zitronenschale unbehandelt (1 x 3 cm)1 Streifen
-
Joghurt, 3,5% Fett100 g
-
Crème fraîche150 g
-
gekochter Schinken in Würfeln (5 mm)200 g
-
Schnittlauch in feinen Röllchen10 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer1 TL
-
Muskat2 Prisen
-
körniger Senf1 - 2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
326 kcal /
1362 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1340 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Neues vom Blumenkohl
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy