Kartoffel-Blumenkohl-Salat mit Schinken

Kartoffel-Blumenkohl-Salat mit Schinken

4.2 69 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (3 cm)
    600 g
  • Blumenkohlröschen (2-3 cm)
    600 g
  • Erbsen, TK
    200 g
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zitronenschale unbehandelt (1 x 3 cm)
    1 Streifen
  • Joghurt, 3,5% Fett
    100 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • gekochter Schinken in Würfeln (5 mm)
    200 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • körniger Senf
    1 - 2 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 326 kcal / 1362 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1340 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...