![Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5de9faa8-e59c-47f2-9880-0dde8200dc7d/Derivates/38dd959c-de28-48e5-95a8-2a9a80e29209.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Gnocchi, aus dem Kühlregal
- 50 g Bergkäse, in Stücken
- 300 g Wirsing, in Stücken
- 20 g neutrales Öl
- 180 g Zwiebeln, geachtelt
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 150 g Milch
- 150 g Frischkäse
- 1 ¼ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 100 g Trauben, rot, kernlos, halbiert
- 125 g Camembert, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2426 kJ / 580 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1h 30 min
Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel
2 Std. 40 Min
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50 min
Überbackene Risoni mit Gemüse
1h 30 min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 godz.
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Gemüsetarte mit Feigentopping
1h 30 min
Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce
40 min
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 godz.
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1h 30 min
Mediterraner Ciabatta-Auflauf
35min