Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, geachtelt oder geviertelt
- 30 g Öl
- 150 g Champignons, geachtelt oder geviertelt
- 500 g Linguine
- 300 g Wirsing, in feinen Streifen
- 200 g Crème fraîche
- 225 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL geriebene Orangenschale
- 10 g Speisestärke
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 50 g Parmesan, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3204 kJ / 765 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Pasta
35 min
Pilzragout mit Spätzle
30min
Rosenkohl-One-Pot-Pasta
1 Std.
Fenchel-Tomaten-Pasta
45 min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1h 10 min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 min
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30min