Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce

Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce

4.2 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geachtelt oder geviertelt
    150 g
  • Öl
    30 g
  • Champignons geachtelt oder geviertelt
    150 g
  • Linguine
    500 g
  • Wirsing in feinen Streifen
    300 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Wasser
    225 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • geriebene Orangenschale
    1 TL
  • Speisestärke
    10 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Parmesan gehobelt
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 3204 kJ / 765 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 10.2 g
Węglowodany 96 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...