Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern

Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern

4.1 629 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Speckwürfel
    120 g
  • Butter
    30 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken
    800 g
  • Erbsen, frisch oder TK
    300 g
  • Eier
    4 - 6
  • Milch
    100 g
  • Sahne
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ gestr. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Muskat
    1 Msp.
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2160 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...