
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Klopsiki z cielęciny
-
20 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
250 g cielęciny bez kości, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wywar drobiowy
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 noga z kurczaka, ze skórą i kością przecięta na 2 części (udko i podudzie)
-
1 ząbek czosnku
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 goździki
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
1 czubata łyżeczka soli
-
1200 g wody
Zupa jarzynowa
-
35 g azjatyckiego cienkiego makaronu ryżowego
-
woda wrząca, do namoczenia makaronu
-
80 g selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry
-
80 g marchewki pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
80 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
80 g kalarepy pokrojonej w 2 mm paski
-
80 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
80 g zielonego groszku, świeżego
-
80 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1091 kJ
Białko
27.7 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
26.2 g
Błonnik
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska