Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

4.4 439 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

Gołąbki z kaszą jaglaną
  • 250 g kaszy jaglanej
  • 1200 g wody
  • 6 - 12 liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)
  • 180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)
  • 20 g masła
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos
  • 30 g masła
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.3 kcal / 1532.6 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 53.6 g
Błonnik 13.8 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 829.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...