Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Gołąbki z kaszą jaglaną
-
250 g kaszy jaglanej
-
1200 g wody
-
6 - 12 liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)
-
20 g masła
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos
-
30 g masła
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
829.9 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1532.6 kJ /
366.3 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
53.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 godz. 45 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Gołąbki
1 godz. 45 min