Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gołąbki z kaszą jaglaną
- 250 g kaszy jaglanej
- 1200 g wody
- 6 - 12 liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)
- 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 200 g grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)
- 20 g masła
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos
- 30 g masła
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1532.6 kJ / 366.3 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 829.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gołąbki
1h 45min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1h 45min
Kotlety z komosy ryżowej
1 Std. 25 Min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3h
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1h 35min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 Std.
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 Std. 20 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 Std. 30 Min