
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Gołąbki z kaszą jaglaną
-
250 g kaszy jaglanej
-
1200 g wody
-
6 - 12 liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)
-
20 g masła
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos
-
30 g masła
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.3 kcal /
1532.6 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
53.6 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
829.9 mg