Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
TM6 TM5

Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

4.4 (418 ocen)

Składniki

Gołąbki z kaszą jaglaną

  • 250 g kaszy jaglanej
  • 1200 g wody
  • 6 - 12 liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)
  • 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)
  • 20 g masła
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Sos

  • 30 g masła
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1532.6 kJ / 366.3 kcal
Białko
12.4 g
Węglowodany
53.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
13.8 g
Sód
829.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy