Urządzenia i Akcesoria
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Sos teriyaki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
150 g sosu sojowego jasnego
-
100 g wina ryżowego mirin (patrz wskazówka)
-
80 g cukru
Łosoś teriyaki i soczewica
-
750 g filetów z łososia, świeżych
-
800 g wody
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą
Szpinak
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 awokado pokrojone na kawałki, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
38.3 g
Kalorie
2306.9 kJ /
551 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA TRENING
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Pad thai
45 min