
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Sos teriyaki
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry15 g
-
sosu sojowego jasnego150 g
-
wina ryżowego mirin (patrz wskazówka)100 g
-
cukru80 g
Łosoś teriyaki i soczewica
-
filetów z łososia, świeżych750 g
-
wody800 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą200 g
Szpinak
-
ząbki czosnku2
-
oleju20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
awokado pokrojone na kawałki, do dekoracji1
-
ziarna sezamu, białego ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
551 kcal /
2306.9 kJ
Białko
38.3 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA TRENING
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Pad thai
45 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min