Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 200 g sera brie, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, 30% tłuszczu
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- grissini, do podania
- gruszki, pokrojone w słupki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1188.8 kJ / 284.1 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 411.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos serowy roquefort
20min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Gremolata z parmezanem
5min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 Min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1h
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 Min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45min
Fondue serowe z bagietką
25min
Risotto z wędzonym serem
30 Min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min