Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
TM6 TM5

Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami

4.4 ( 13 ocen )

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g sera brie pokrojonego na kawałki
  • 100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 150 g śmietany, 30% tłuszczu
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • grissini do podania
  • gruszki pokrojone w słupki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
284.1 kcal / 1188.8 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
411.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy