
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 200 g sera brie pokrojonego na kawałki
- 100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, 30% tłuszczu
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- grissini do podania
- gruszki pokrojone w słupki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 284.1 kcal / 1188.8 kJ
- Białko
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Sód
- 411.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Oliwa truflowa
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Pikantne aïoli
15 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Dip serowy
10 min