
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 220 g mąki pszennej
- 30 g oliwy z oliwek
- 120 g wody
- ½ łyżeczki soli
Dodatki
- 500 g wody
- 500 g białych szparagów
- 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 150 g sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- 50 g rukoli świeżej
- 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 384.5 kcal / 1608.8 kJ
- Białko
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Sód
- 525.2 mg