Czerwone pesto z suszonych pomidorów

Czerwone pesto z suszonych pomidorów

4.7 163 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
310 g

Składniki

  • 120 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 30 g migdałów, blanszowanych uprażonych (patrz wskazówka)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 150 g oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 3.5 g
Kalorie 2730.3 kJ / 652.6 kcal
Tłuszcz 61 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...